Παράνομο γυναικολογικό ιατρείο στην Αθήνα

Παράνομο γυναικολογικό ιατρείο εντοπίστηκε, από την Οικονομική Αστυνομία στην Αθήνα. Ο γυναικολόγος, διορισμένος σε Νοσοκομείο της Αττικής, λειτουργούσε το παράνομο ιατρείο χωρίς να κατέχει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας. Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, περιλαμβάνει επιπλέον και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το ιατρείο λειτουργεί χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια και άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, κλιμάκιο αστυνομικών, διενήργησε έλεγχο χθες (03.06.2013) σε συγκεκριμένο χώρο σε περιοχή της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ιατρός λειτουργούσε πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, στο οποίο παρείχε ιατρικές υπηρεσίες της ειδικότητάς του, χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ελέγχου επιβεβαιώθηκε η παροχή ιατρικών υπηρεσιών με αντίτιμο χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 40 έως 70 ευρώ, χωρίς την έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν (55) κάρτες παρακολούθησης κύησης, οι οποίες φέρουν στοιχεία του Νοσοκομείου, στο οποίο είναι διορισμένος ο 50χρονος καθώς και (236) γυναικολογικές εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

Παράλληλα διενεργήθηκε και φορολογικός έλεγχος, στο πλαίσιο του οποίου διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και συγκεκριμένα η μη τήρηση των προβλεπόμενων Βιβλίων και Στοιχείων καθώς και η μη έναρξη εργασιών.

Η έρευνα συνεχίζεται για τη διαπίστωση πιθανώς και άλλων παραβάσεων της ποινικής και διοικητικής νομοθεσίας, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί και το Νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται ο γυναικολόγος για την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας.

Σχετικά άρθρα