Ποιοι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ;

13 Σεπτεμβρίου 2015

Επέκταση των φοροαπαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, με εφαρμογή κοινωνικά δικαιότερων κριτηρίων, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Οπως εξήγησε, πέραν των περιουσιακών κριτηρίων, εξετάζεται η υιοθέτηση εισοδηματικών-κοινωνικών κριτηρίων, όπου θα συνυπολογίζεται η κατάσταση υγείας του ιδιοκτήτη, ώστε ο φόρος να γίνει «πιο δίκαιος και αναλογικός».

Επιπλέον, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, επισήμανε πως χρειάζεται να μεταφερθεί ένα τμήμα του ΕΝΦΙΑ στον συμπληρωματικό φόρο επί της συνολικής ακίνητης περιουσίας, ώστε να ελαφρυνθεί η επιβάρυνση των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων και να επωμιστούν μεγαλύτερο βάρος τα εύπορα στρώματα, με βάση τον όγκο της περιουσίας τους.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην απαλλάξουμε ένα ζευγάρι συνταξιούχων που έχει σπίτι με εμπορική αξία 60.000 ευρώ και να μην πληρώσει ο άνθρωπος που έχει διαμέρισμα 4 εκατομμυρίων ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τις αντικειμενικές αξίες, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι συμφωνημένος στόχος είναι η μετάβαση σε ένα σύστημα αξιών που θα βασίζεται στις πραγματικές αξίες της αγοράς.http://www.kontranews.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ