Φεστιβάλ Βενετίας: Θρίαμβος Βενεζουέλας και ομοφυλόφιλων

13 Σεπτεμβρίου 2015

Χρυσός Λέοντας για την ταινία From Afar - Βραβείο Σκηνοθεσίας για την ταινία El Clan - Το Mεγάλο Bραβείο στην ταινία Anomaliza των Τσάρλι Κάουφμαν και Ντουκ Τζόνσον 

Το Χρυσό Λιοντάρι ήταν απογοητευτικό. Δόθηκε σε μια επιεικώς μέτρια ταινία από τη Βενεζουέλα με τίτλο From Afar (Από Μακρια) του Λορέντζο Βίγας, όπου ένας ομοφυλόφιλος «ψωνίζει» αγοράκια και στο τέλος καταλήγει πατροκτόνος.


Αντιθέτως εξαιρετική είναι η ταινία El Clan (Η Τιμωρία) του Πάμπλο Τραπέρο από την Αργεντινή που κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας και που αφηγείται μια ανατριαχιαστική αληθινή ιστορία όπου το 1981 επί δημοκρατίας ένας χουντικός του Βιντέλα απήγαγε και βασάνισε ανθρώπους στο σπίτι του. 

Το Mεγάλο Bραβείο το κέρδισε η ταινία Anomaliza, του Τσαρλι Κάουφμαν και Ντουκ Τζόνσον όπου ανάμεσα στους συντελεστές της ταινίας βρίσκεται ένας Έλληνας executive producer ο Νίκος Σταματόπουλος, τον οποίο ευχαρίστησε δημοσίως ο Τσάρλι Κάουφμαν.

Και δύο βραβεία για την ταινία El' Hermine που εκτός του βραβείου για το καλύτερο σενάριο, κέρδισε και το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για την ερμηνεία του Φαμπρίς Λουκίνι.

Τα υπόλοιπα βραβεία:

Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου Βαλέρια Γκολίνο Per Amore Nostro

Νέου Ηθοποιού Αμπραχίμ Ατάχ για την ταινία Beast of No Nation

Καλύτερου Σεναρίου στον Γάλλο Κριστιάν Βενσάν για την ταινία El' Hermine

Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στον Τούρκο Εμίν Αλτέρ για την ταινία Frenzy.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ