Μεϊμαράκης: Θα είμαι πρωθυπουργός και αν θέλει ο Τσίπρας, αντιπρόεδρος

13 Σεπτεμβρίου 2015

Ετοιμος να γίνει πρωθυπουργός, σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συμπληρώνοντας ότι αν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο της ΔΕΘ, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους πολίτες να αποφασίσουν τι θέλουν, αν θέλουν «να πάμε μπροστά ή πίσω. Με συνεργασίες ή αλαζονικότητα; Με αλήθειες ή ψέματα;». Ακόμη τόνισε ότι η ΝΔ έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί, όπως έκανε το 2012.

«Εκανα μια πρόταση προκειμένου να έχουμε μια συνεργασία. Μια πρόταση επί της ουσίας. Με κοινή συνεννόηση και κρατώντας την αυτονομία μας θα μπορέσουμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση. Ζήτησα από τον Αλέξη Τσίπρα να συνεννοηθούμε πριν από τις εκλογές σε θέματα που μπορούμε να ομονοήσουμε» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει αντιδεολογικά σε πρωθυπουργό ΝΔ (αν είναι πρώτη δύναμη) δεν μπορεί κανείς να στερήσει αυτή τη δυνατότητα. Εφόσον δεν το δέχεται θα προχωρήσω με άλλους και θα είμαι πρωθυπουργός. Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου», είπε αν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί.

Σε ερώτηση γιατί θέλει κυβερνητικό εταίρο τον Αλέξη Τσίπρα, που τον θεωρεί αναξιόπιστο, διερωτήθηκε «Γιατί τέτοια εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να μην θέλει να μπει μέσα;». «Ισως για να μείνει απ' έξω και να πετροβολάει», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Αν δεν θέλει συνεργασία, θα πάω αλλού. Αλλά εξάντλησα όλα τα περιθώρια, έκανα ό,τι μπορούσα».

Ο κ. Μεϊμαράκης ακόμη ανέφερε ότι απαιτείται νέα αναδιάρθρωση του χρέους και πρόσθεσε «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπείς με όσα έχει δεσμευθεί η χώρα. Δεν γίνεται κάθε φορά που αλλάζει υπουργός ή πρωθυπουργός να αλλάζουν οι δεσμεύσεις μιας χώρας. Αυτό κοστίζει και σε εμπιστοσύνη αλλά και οικονομικά». Τόνισε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με συμμετοχή όλων των δυνάμεων στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι αυτός που διαπραγματεύτηκε. «Η χώρα πρέπει να προχωρήσει ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνάει, από το ποιος είναι πρωθυπουργός , από το ποιος είναι δήμαρχος», ανέφερε.

Ακόμη, αναρωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας θα είναι αρχηγός συγκροτημένου κόμματος την επομένη των εκλογών. «Διαβάζω τα κείμενα των "53" και είναι χειρότερα από της Αριστερής πλατφόρμας. Πώς θα είναι συμπαγής μια τέτοια κοινοβουλευτική ομάδα», είπε και χαρακτήρισε «πολύ παλιό κόμμα» τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέποντας ότι σε αυτές τις εκλογές θα καταρρεύσει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα θα επιστρέψει στα «βασικά» ποσοστά του, που είχε όταν ξεκίνησε.


axortagos

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ