Νέα Δημοκρατία: Η ΕΡΤ έβγαλε πρωθυπουργό. Απάντηση της ΕΡΤ

15 Σεπτεμβρίου 2015

Κύκλοι της ΝΔ σχολιάζοντας την εμφάνιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν τα εξής:

«Επιβεβαίωσε την υπεροχή του έναντι του Α. Τσίπρα και αυτό που ήταν το κεντρικό ζητούμενο, την πρωθυπουργικότητά του.

Σήμερα η ΕΡΤ έβγαλε νέο πρωθυπουργό. Ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε όχι απλώς στο ύψος των περιστάσεων αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες, όχι μόνο των φίλων της ΝΔ αλλά και των αναποφάσιστων.

Σοβαρός εκεί που έπρεπε, μίλησε τεκμηριωμένα αλλά και με χιούμορ. Ένας νέος σύγχρονος αρχηγός που είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας»

Απάντηση στον κ. Μεϊμαράκη για τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε εξερχόμενος του Ραδιομεγάρου σχετικά με κινήσεις της ΕΡΤ έδωσε τα ξημερώματα η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.


Υπενθυμίζεται, πως ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε εκνευρισμένος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καθώς το απόγευμα είχε συζητηθεί σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ένα δημοσίευμα που είχε αναφορές στο πρόσωπό του. Στην πορεία προέκυψαν και άλλα ζητήματα, όπως η σκηνοθεσία του ντιμπέιτ και το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιζόταν πιο ψηλός.

Η απάντηση της ΕΡΤ ήρθε με επίσημη ανακοίνωση μετά τις 2 τα ξημερώματα:

Η Διοίκηση της ΕΡΤ ευχαριστεί όλους όσοι εργάσθηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των debates των πολιτικών αρχηγών, έπειτα από πολλά χρόνια στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, και ειδικότερα τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν σε αυτήν.

Μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα τον θεσμικό της ρόλο.

madata.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ