Πουράκια με λουκούμια και σοκολάτα

15 Σεπτεμβρίου 2015
Συστατικά
  • 30 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
  • 100 γρ. λουκούμια κομμένα σε μικρά κυβάκια 4-5 χιλ.
  • 2 φύλλα κρούστας
  • 2 κ.σ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 60 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • 8 κ.σ. γιαούρτι 2% λιπαρά για σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένας καλός τρόπος να εκμεταλλευτείτε τα λουκούμια και τη σοκολάτα που σας έχουν περισσέψει...!

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, τα λουκούμια και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας στα 4 και τα αλείφουμε ελαφρά με γάλα με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  • Βάζουμε 1/8 της γέμισης κατά μήκος του φύλλου αφήνοντας 3 εκ. από κάθε άκρη.
  • Ρολάρουμε το φύλλο, καλύπτοντας τη γέμιση και προσεχτικά στριφογυρίζουμε τα 2 άκρα έτσι ώστε να κλείσουν και να σχηματίσουν ένα πουράκι.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση, δημιουργώντας 8 συνολικά πουράκια.
  • Βάζουμε τα πουράκια στο ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.
  • Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανά.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με γιαούρτι.

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ