Δωρεάν εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου στη Θεσσαλονίκη

16 Σεπτεμβρίου 2015

Δωρεάν εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου για άτομα ηλικίας από 40 ετών και άνω, που δεν έχουν διαγνωσμένο καρδιαγγειακό πρόβλημα ή σακχαρώδη διαβήτη, πραγματοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιείται από τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη.

Η εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου γίνεται με το ηλεκτρονικό πρόγραμμα Hellenic Heart Score, που συνιστά το μοναδικό εργαλείο που έχει βαθμονομηθεί με βάση τον ελληνικό πληθυσμό.

Με το πρόγραμμα αυτό, εξετάζοντας και προσμετρώντας παράγοντες κινδύνου, όπως η ηλικία, το κάπνισμα, η υπέρταση και η χοληστερίνη, εκτιμάται η πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακού επεισοδίου σε χρονικό ορίζοντα 10ετίας, ενώ υπολογίζεται και η συνεισφορά του κάθε παράγοντα χωριστά.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας και το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.

Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν εγγράφως το αποτέλεσμα της εκτίμησης, καθώς και τις απαραίτητες συμβουλές από το επιμορφωμένο νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΕΠ Υγείας για την τροποποίηση συμπεριφορών υγείας που σχετίζονται με τους παράγοντες κινδύνου, με απώτερο σκοπό τη μείωση της πιθανότητας ασθένειας από καρδιαγγειακό νόσημα.

Για πληροφορίες και ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΠ Υγείας Πυλαίας-Χορτιάτη στο τηλέφωνο 2310-331093.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....