Έρχεται η Roxxy – Το ρομπότ του σεξ

16 Σεπτεμβρίου 2015

Έως το τέλος του έτους θα έχει κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο στον κόσμο ρομπότ του σεξ (για άνδρες). Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία True Companion (Αληθινός Σύντροφος). Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρομποτική αυτή καινοτομία ακούει στο όνομα Roxxy και έχει κατασκευαστεί, για να προσφέρει παρέα (και όχι μόνο) σε μοναχικούς άνδρες.

Η είδηση αυτή της εφεύρεσης ενός συντρόφου-υποκατάστατου, φτιαγμένου κοντά στα πρότυπα ενός αληθινού ανθρώπου έχει, σύμφωνα και με το BBC, πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους πολέμιους των ρομπότ, που θεωρούν ότι μια τέτοια εφεύρεση, όχι μόνο μπορεί να αλλάξει τις «καθιερωμένες» συνθήκες προσέγγισης και επικοινωνίας για την εξεύρεση ενός ερωτικού παρτενέρ, αλλά ενδέχεται να συμβάλλει ακόμα περισσότερο στον καθορισμό συγκεκριμένων προτύπων που σχετίζονται με την ομορφιά, την εξωτερική εμφάνιση και το γενικότερο ρόλο της γυναίκας.
Η επικεφαλής της καμπάνιας κατά της εφεύρεσης και χρήσης τέτοιων ρομπότ, δρ Κάθλιν Ρίτσαρντσον, του Πανεπιστημίου του Λέστερ της Βρετανίας δήλωσε ότι η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ρομαντικών και σεξουαλικών συντρόφων είναι περιττή και ανεπιθύμητη.

Είναι γνωστό ότι στο εμπόριο ήδη κυκλοφορούν κούκλες που παίζουν το ρόλο σεξουαλικών παιγνιδιών-αντικειμένων του πόθου. Η διαφορά είναι ότι η ρομποτική τεχνολογία έχει σκοπό να αναβαθμίσει αυτές τις κούκλες που στερούνται νοημοσύνης.

Από τη μεριά τους, οι υπέρμαχοι τέτοιων τεχνολογιών αντιτείνουν ότι υπάρχει ανάγκη για τέτοια «προϊόντα». ο διευθύνων σύμβουλος της True Companion, Ντάγκλας Χάινς, υποστηρίζει ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη για ρομπότ όπως η «Ρόξι». Όπως είπε, «δεν σκοπεύουμε να αντικαταστήσουμε τη σύζυγο ή τη φιλενάδα κάποιου. Απλώς προσφέρουμε μια λύση σε ανθρώπους που δεν έχουν κάποια σχέση με γυναίκα ή έχουν χάσει τη σύζυγό τους…».

Όπως αναφέρουν οι σχεδιαστές της «Roxxy», αυτή είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να μαθαίνει από την εμπειρία της και -χάρη στους αλγόριθμους της τεχνητής νοημοσύνης της- να βελτιώνει συνεχώς τις γνώσεις και τη συμπεριφορά της. Σκοπός είναι τελικά να μιλάει στον ιδιοκτήτη-σύντροφό της και να μαθαίνει τι του αρέσει και τι όχι. Αλλά, όπως επισημαίνουν οι κατασκευαστές, το σεξ θα είναι μόνο ένα μέρος από όσα το ρομπότ θα μπορεί να προσφέρει, καθώς προορίζεται επίσης για να κρατάει συντροφιά σε ανθρώπους που νοιώθουν μοναξιά.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν ήδη χιλιάδες προ-παραγγελίες για τη «Ρόξι», που θα κοστίζει περίπου 7.000 δολάρια το κομμάτι.

koutipandoras


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ