Διάψευση ΔΝΤ: Δεν μιλάμε με funds για τις ελληνικές τράπεζες

18 Σεπτεμβρίου 2015

Έτοιμο δηλώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να ανοίξει την συζήτηση με την νέα ελληνική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές.

Αν και το Ταμείο, προς το παρόν, δεν θέλει να δεσμευθεί στο αν θα συμμετάσχει ή όχι στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, καθώς περιμένει τις κινήσεις των ευρωπαίων δανειστών, σχετικά με τη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σε ενημέρωση του Τύπου από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, οι ερωτήσεις για σχετικά με την Ελλάδα έπεσαν «βροχή».  

Συγκεκριμένα,  όπως ξεκαθάρισε ο κ. Ράις, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις με εκπροσώπους μεγάλων funds, σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Η δήλωση του ΔΝΤ ήταν μία σαφής διάψευση σχετικά με τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Για το θέμα του χρέους και την ανάληψη μέρους της χρηματοδότησης από τον διεθνή οργανισμό, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, απέφυγε να τοποθετηθεί  επικαλούμενος την εξελισσόμενη διαδικασία των εκλογών. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως, «θα σεβαστούμε την πολιτική διαδικασία στην Ελλάδα (…) το ΔΝΤ προτίθεται να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, με σκοπό την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Πάντως, η «Σιδηρά Κυρία» του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ είχε δηλώσει πως το θέμα του χρέους έχει «δύο πόδια»:  «Το ένα πόδι σχετίζεται με την εις βάθος μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και το δεύτερο πόδι σχετίζεται με την επαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

 

 

http://www.kontranews.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ