Η Αγαπημένη μας....Χωριάτικη Σαλάτα!

21 Σεπτεμβρίου 2015
Συστατικά
  • 350 γρ. ντοματίνια
  • 1/3 κρεμμύδι ξερό
  • 250 ml  κρύο νερό για το κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί για το κρεμμύδι
  • ½ αγγούρι
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κοφτή
  • 3 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10-15 ελιές
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 150 γρ. φέτα
  • ½ κ.γ. ρίγανη

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές κάθετες φέτες και βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ που του έχουμε βάλει κρύο νερό και ξύδι.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε το αγγούρι αφήνοντας λίγο φλούδα και το κόβουμε σε λεπτές κάθετες διαγώνιες φέτες.
  • Βάζουμε το αγγούρι σε ένα άλλο μπολ.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αγγούρι.
  • Κόβουμε και την πιπεριά σε κάθετες λεπτές λωρίδες και τη ρίχνουμε και αυτή στο μπολ με το αγγούρι και τα ντοματίνια.
  • Ξεπλένουμε το κρεμμύδι στραγγίζοντας το καλά με τα χέρια και το προσθέτουμε στο μπολ με τα άλλα λαχανικά.
  • Ρίχνουμε έπειτα το ξύδι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τις ελιές, τη ρίγανη, τη φέτα, την κάπαρη και πασπαλίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο.

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ