Ωοθυλακιορρηξία - Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες

21 Σεπτεμβρίου 2015
Ευτυχία, 38 ετών ρωτά

ΕΡΩΤΗΜΑ
Έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Αντισυλληπτικά απαγορεύεται να πάρω λογω πνευμονικής εμβολής πριν 3χρονια. Έχω ηδη ενα παιδάκι 4 χρονών. Πήρα τα serpafar για να κάνω ωορρηξια. Αδιαθέτησα 22 Αυγούστου και τα πήρα 5η εως 9η μέρα του κύκλου. Ήρθα σε ελεύθερη επαφή την 9η μερα, την 12η και την 14η μερα. Να πω πως δεν έχω σταθερό κύκλο. Ο γυναικολόγος μου είπε να ερθω σ'επαφή την 12η και την 14η. Από την 13η νιώθω σουβλιές στις ωοθήκες και χαμηλά. Επίσης όταν σηκώνομαι απότομα νιώθω δυνατή σουβλιά στην ωοθήκη. Οι θηλές μου πονάνε πάρα πολυ αλλα γενικότερα πονάει το στήθος μου στα εξωτερικά πλάγια.

Τώρα 3 μερες νιώθω και ρίγη και με πονάνε τα κόκκαλα μου. Κυρίως η πλατη και η μέση. Υπάρχει περίπτωση να είμαι εγκυος; Δεν εχω δει ακόμα ροζ κηλίδα εμφύτευσης οπως στην πρωτη εγκυμοσυνη, αλλά εχω λευκά κολλώδη αοσμα υγρα καθε μερα. Σας ευχαριστώ για τη συμβουλή σας.

Στο ερώτημα απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Από τη στιγμή που προσπαθείτε για μια εγκυμοσύνη, είναι φυσικό ότι τα αντισυλληπτικά χάπια δεν έχουν θέση στη συζήτηση μας. Είναι πάρα πολύ συχνό, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών να προκαλεί αστάθεια στον κύκλο. Έτσι χρειαζόμαστε φάρμακα που θα μας βοηθήσουν να προκαλέσουμε ωοθυλακιορρηξία.

Όμως είναι σωστό να παρακολουθούμε από κοντά την ανάπτυξη του ωοθυλακίου και να ξέρουμε έτσι με απόλυτη ακρίβεια πότε θα γίνει η απελευθέρωση του ωαρίου. Έτσι, κατευθύνουμε το ζευγάρι καλύτερα και έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις πολυκυστικές ωοθήκες και τα προβλήματα υπογονιμότητας που προκαλούν, μπορείτε να δείτε στο εξειδικευμένο site πολυκυστικεςωοθηκες.gr

Φιλικά,

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...