Σπαγγέτι με.....καβούρι!

23 Σεπτεμβρίου 2015

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 240γρ. καβουρόψιχα (από κονσέρβα)
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη χούφτα φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνετε και τα κρατάτε στην άκρη ζεστά.

Βήμα 2

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και την πιπερίτσα τσίλι μέχρι να μαλακώσουν και να ελευθερώσουν τα αρώματά τους.

Βήμα 3

Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνετε και το μαϊντανό και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε την καβουρόψιχα και αναμιγνύετε.

Βήμα 4

Περιχύνετε τα ζεστά ζυμαρικά με τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Αριστοτέλης
Η Σκέψη της ημέρας
Αριστοτέλης