Σπαγγέτι με.....καβούρι!

23 Σεπτεμβρίου 2015

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 240γρ. καβουρόψιχα (από κονσέρβα)
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη χούφτα φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνετε και τα κρατάτε στην άκρη ζεστά.

Βήμα 2

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και την πιπερίτσα τσίλι μέχρι να μαλακώσουν και να ελευθερώσουν τα αρώματά τους.

Βήμα 3

Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνετε και το μαϊντανό και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε την καβουρόψιχα και αναμιγνύετε.

Βήμα 4

Περιχύνετε τα ζεστά ζυμαρικά με τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ