ΕΣΗΕΑ: Ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε ΑΝΤ1 και Alpha

24 Σεπτεμβρίου 2015

Αντίθετοι ως προς τις νέες περικοπές αποδοχών, που ανακοίνωσε η διοίκηση του ANT1, εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού, μέσω ψηφίσματός τους

Οι δημοσιογράφοι ενημέρωσαν σχετικά το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ενώ προειδοποίησαν τη διοίκηση του καναλιού «να μην προβεί σε περαιτέρω ενέργειες και κυρίως σε κατ' ιδίαν επαφές με συναδέλφους (μέλη και μη της ΕΣΗΕΑ) και να μπει άμεσα σε διάλογο με την Ενωση Συντακτών».

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στα κανάλια, λίγες ώρες μετά τις εκλογές, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν τετελεσμένα».

«Ήδη στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» ανακοινώθηκε μείωση μισθών της τάξης του 20%, μια μείωση που έρχεται να προστεθεί σε πολλαπλές άλλες τα τελευταία χρόνια. Στον Τ/Σ «ALPHA» ανακοινώθηκαν με τον ίδιο αιφνιδιαστικό τρόπο μειώσεις 10% για το επόμενο δεκάμηνο ή 20% για 5 μήνες!», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Και προσθέτει: «Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις πρωτοφανείς αυτές κινήσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί «τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειές τους. Η ΕΣΗΕΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και στηρίζει την απόφασή τους να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας. Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι για ανάλογες εκφοβιστικές – εκβιαστικές ενέργειες ιδιοκτητών ΜΜΕ έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους. Το Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί τους εργοδότες και τις Δ/νσεις των τηλεοπτικών σταθμών να ενημερώσουν επίσημα και υπεύθυνα την ΕΣΗΕΑ και επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο κλάδος βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και θα υπερασπιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης από ΜΜΕ που οφείλουν να λειτουργούν νόμιμα, υπεύθυνα και με διαφάνεια».

 

 

 

http://tvxs.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...