Μοναδικά τάκος με πικάντικο κιμά και φασόλια

24 Σεπτεμβρίου 2015

Υλικά

  • 12 τάκος τραγανά (σε πακέτο στα σούπερ μάρκετ)

  • 350γρ. κιμά μοσχαρίσιο

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • 400γρ. φασόλια κόκκινα από κονσέρβα (kidney beans), στραγγισμένα

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

  • 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

  • 400γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες (1 μεγάλη κονσέρβα)

  • ½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό

  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ

  • γιαούρτι στραγγιστό

 

Διαδικασία


Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά και την πιπερίτσα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτετε το σκόρδο και την πάπρικα, λίγο νερό και βράζετε για 2-3 λεπτά.

Βήμα 2

Ρίχνετε τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε τα φασόλια να βράσουν μαζί με τη σάλτσα.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε τα τάκος σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα γεμίζετε με το μίγμα.Πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο ή το μαϊντανό και συνοδεύετε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Σερβίρετε αμέσως!

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ