Στήριξη Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα και για ελάφρυνση του χρέους

25 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε για αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα

Τη στήριξη των ΗΠΑ για την επίτευξη του στόχου βιωσιμότητας του χρέους μέσω μιας συμφωνίας για την ελάφρυνσή του, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία, όπως γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε μια συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση στην πορεία της προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την επίτευξη μιας βιωσιμότητας του χρέους της εντός της Ευρωζώνης, μέσω επίσης μιας συμφωνίας με τους πιστωτές της για την ελάφρυνση του χρέους της.

Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε για αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πολύ μεγάλης εισροής προσφύγων και μεταναστών και επανέλαβε τη δέσμευση της χώρα του να βοηθήσει τους Σύρους και άλλους που χρειάζονται ανθρωπιστική αρωγή.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για τη σημασία που έχει η συνεργασία με την Τουρκία πάνω σε αυτές τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για να βρεθεί μια επιτυχής λύση στις συνομιλίες για τη διευθέτηση του Κυπριακού», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, ο Ομπάμα συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

kontranews.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....