Η συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα

29 Σεπτεμβρίου 2015

Επαγγελματία δολοφόνο που είχε σχεδιάσει το έγκλημα, χαρακτήρισε τον Γιωργο Ρουπακια, ο πατέρας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα.

Ο Παναγιώτης Φύσσας, καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας κατηγορίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είπε:

«Στο νοσοκομείο που μετέφεραν τον Παύλο, ρώτησα τον γιατρό αν φταίει η καθυστέρηση του ασθενοφόρου. Μου απάντησε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Τον μαχαίρωσε και έστριψε το μαχαίρι γι’ αυτό το αίμα διαχύθηκε εσωτερικά. Το παιδί μου άντεξε για τέσσερα λεπτά και πρόλαβε να υποδείξει τον δολοφόνο του. Είπε σε αστυνομικό: Αυτός με σκότωσε».

Είπε, επίσης, ότι ο Ρουπακιάς νωρίτερα είχε μιλήσει, όπως έμαθε μετά, εκ των υστέρων, με τον Παύλο:

«Τον ρώτησε που είναι η καφετέρια Κοράλι. Εγώ το ερμηνεύω ότι όταν ένας επαγγελματίας θέλει να σκοτώσει, τα ζυγίζει όλα. Ήθελε να ξέρει με ποιον έχει να κάνει».

Ο Ρουπακιάς, κατά τον Παναγιώτη Φύσσα, «νομίζει ότι είναι ο Ελληναράς και θα σώσει την πατρίδα του. Όταν σκότωσε τον γιο μου και κοίταξε τους άλλους, το ύφος του ήταν σαν να έλεγε: "έτσι σκοτώνω". Νομίζει ότι έχει κάνει κάποιο κατόρθωμα αυτός. Ότι έχει σώσει τη πατρίδα του», είπε, δείχνοντας τον κατηγορούμενο.

Στην ερώτηση της προέδρου της έδρας, ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο αφού οι δυο δεν γνωρίζονταν, ο Παναγιώτης Φύσσας απάντησε:

«Αυτή η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές αντίθετες. Τους ενοχλούσαν τα τραγούδια του Παύλου που ήταν κατά του φασισμού».

«Από αμέλεια»

Νωρίτερα, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα είπε ότι δέχεται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, όχι όμως και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο δικηγόρος του, μάλιστα, προέβαλε και τον ισχυρισμό περί άμυνας και ότι ο δράστης βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής, ζητώντας μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ανθρωποκτονία από αμέλεια ή πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης...

www.real.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ