Η κόρη του Πολ Γουόκερ μηνύει την Porsche!

29 Σεπτεμβρίου 2015

Η 16χρονη κόρη του Πολ Γουόκερ, Μίντοου, ισχυρίζεται ότι μετά το τροχαίο με την Porsche Carrera GT στην οποία επέβαινε ο πατέρας της, η ζώνη τού συνέθλιψε τον κορμό σπάζοντας του τα πλευρά και την λεκάνη με αποτέλεσμα να παγιδευτεί στη θέση του και να μην μπορεί να απεγκλωβιστεί.

Η Μίντοου υποστηρίζει ότι η φωτιά στο αυτοκίνητο δεν ξέσπασε απευθείας αλλά μετά από ένα λεπτό και 20 δευτερόλεπτα, αλλά ο πατέρας της αν και ζωντανός, είχε εγκλωβιστεί.

Οι δικηγόροι της από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι η Porsche γνώριζε ότι η Carrera GT είχε «ιστορικό σε ζητήματα αστάθειας και ελέγχου» και υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει λυθεί με ένα σύστημα διαχείρισης σταθερότητας το οποίο θα απέτρεπε κάθε παρέκκλιση. Όπως λένε μάλιστα η εταιρεία σκόπιμα αποφάσισε να μην εγκαταστήσει το εν λόγω σύστημα στην Carrera GT αν και ήταν στο στάνταρ πακέτο όλων των άλλων μοντέλων.

«Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Porsche Carrera GT είναι ένα επικίνδυνο αυτοκίνητο. Δεν πρέπει να είναι στους δρόμους. Και εμείς δεν θα έπρεπε να μην έχουμε τον Πολ Γουόκερ και τον φίλο του Ρότζερ Ρόντας», αναφέρει ο δικηγόρος της 16χρονης.

Ο Πολ Γουόκερ έχασε τη ζωή του, σε ηλικία μόλις 40 ετών, τον Δεκέμβριο του 2013, ύστερα από τροχαίο με την Πόρσε του φίλου του Roger Rodas στο οποίο σκοτώθηκαν και οι δύο. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ