Κοτόπουλο με ρεβίθια

29 Σεπτεμβρίου 2015
Συστατικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 μπούτια κοτόπουλο με το δέρμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ ρεβίθια ξερά, μουλιασμένα όλο το βράδυ και βρασμένα σε μπόλικο νερό.
  • 2 κ.γ harissa (καυτερή σάλτσα ντομάτας)
  • 50 ml ούζο
  • 1 κύβο κοτόπουλο διαλυμένο σε 1/2 κούπα νερό
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • ¼ της κούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • φέτες λεμονιού για σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπούτια από το κοτόπουλο και τα αλείφουμε με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180  βαθμούς.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι που να μπορεί να μπαίνει και στο φούρνο (να μην έχει πλαστικά χερούλια) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  • Βάζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα στο τηγάνι σε δόσεις. Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά και μόλις πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα απ'έξω μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.
  • Από τα υγρά που έχουν μείνει στο τηγάνι , τα αφαιρούμε όλα.
  • Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαλακώσει για περίπου 3 λεπτά.Βάζουμε μέσα και το κοτόπουλο, 1 καλή πρέζα ζάχαρη, το ούζο και τον πελτέ ντομάτας. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει το χρώμα για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε μέσα τα ρεβίθια, τη harissa και το ζωμό.
  • Προσθέτουμε ακόμα 1 1/2 κούπα νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα πάνω μέσα στα ρεβίθια και το τηγάνι το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 30 λεπτά . Ρίχνουμε μαϊντανό από πάνω και σερβίρουμε με τις φέτες λεμόνι .

 

 

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ