Τράπεζες και μεταρρυθμίσεις θα συζητηθούν στην συνάντηση Σταθάκη - Λαγκάρντ

1 Οκτωβρίου 2015

«Τρέξτε τις μεταρρυθμίσεις», το μήνυμα του ΔΝΤ

Τα θέματα που «καίνε», της εφαρμογής της νέας συμφωνίας και της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων ήταν στην κορυφή της ατζέντας στη συνάντησης του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη και της «σιδηράς κυρίας» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου(ΔΝΤ),  Κριστίν Λαγκάρντ, στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μία συνάντηση γνωριμίας, με την κα Λαγκάρντ, να δίνει στον έλληνα υπουργό τα συγχαρητήριά της για το εκλογικό αποτέλεσμα, μαζί με ένα μήνυμα για ταχύτητα στις μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αυτό που ειπώθηκε ήταν, «κάντε τις μεταρρυθμίσεις, κλείστε την αξιολόγηση, και... τότε συζητάμε την διαδικασία για το ενδεχόμενο απομείωσης του χρέους».

Τον υπουργό συνόδευαν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ συνεχάρη τον Έλληνα υπουργό για την επανεκλογή της κυβέρνησης και στη συνέχεια συζητήθηκαν οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις – μεταξύ άλλων, η εφαρμογή της συμφωνίας, η προοπτική ελάφρυνσης του χρέους, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

 

 

http://www.kontranews.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ