Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Τουρκία

16 Ιουνίου 2013
Σε εφαρμογή έθεσε το τελεσίγραφο προς τους διαδηλωτές ο Ερντογάν και η αστυνομία με σφοδρότητα επιχείρησε την εκκένωση της πλατείας Ταξίμ. Παιδιά και ηλικιωμένοι θύματα της επέμβασης.

Μεγάλης βιαιότητας ήταν η επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ. Για άλλη μια νύχτα, οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και αύξησαν τη χρήση δακρυγόνων στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης ως απάντηση στην ρίψη δακρυγόνων και νερού από την αστυνομία για να φύγουν οι διαμαρτυρόμενοι από το πάρκο Γκεζί.

Σύμφωνα με όσα ανέβαιναν στο Twitter, ασθενοφόρα παρέλαβαν τραυματίες, ενώ μεταξύ των παρόντων στην πλατεία ήταν ηλικιωμένοι και παιδιά. Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε δύο ώρες μετά το τελεσίγραφο του Ερντογάν προς τους διαδηλωτές να εκκενώσουν την πλατεία.

Σήμερα, Κυριακή, θα έχουν συγκέντρωση κατά των διαμαρτυριών οι οπαδοί του κόμματός του. Ο Ερντογάν είναι πλέον αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της δεκαετούς θητείας του. Για περισσότερο από δύο εβδομάδες οι διαδηλώτες δείχνουν να αδιαφορούν για τις προειδοποιήσεις Ερντογάν.

www.kathimerini.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ