Μπουρεκάκια με μήλα και χαλβά

<h3 class="blue" style="text-align: justify;">Υλικά</h3>
<ul style="text-align: justify;">
<li class="ingredient">6 φύλλα για μπακλαβά</li>
<li class="ingredient">3 πράσινα μήλα, σε κύβους</li>
<li class="ingredient">500γρ. χαλβά βανίλια σε κύβους</li>
<li class="ingredient">250γρ. καρύδια</li>
<li class="ingredient">250γρ. σταφίδες</li>
<li class="ingredient">200ml σπορέλαιο</li>
<li class="ingredient">10γρ. κανέλα</li>
<li class="ingredient">ζάχαρη κρυσταλλική και άχνη για το πασπάλισμα</li>
</ul>
<div style="text-align: justify;"> </div>
<h3 class="blue" style="text-align: justify;">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Προθερμαίνετε πρώτα το φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τον χαλβά, τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα μήλα σε κύβους, τις σταφίδες και την κανέλα.</p>
<h4 class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Απλώνετε σε μια επιφάνεια το πρώτο φύλλο κρούστας και το αλείφετε με σπορέλαιο. Το πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο κρούστας το οποίο επίσης λαδώνετε.</p>
<h4 class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Στη συνέχεια, βάζετε γέμιση στις δυο άκρες του φύλλου, περίπου 300γρ. στην κάθε μια και το τυλίγετε προς το κέντρο.</p>
<h4 class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Κόβετε με ένα μαχαιράκι το φύλλο στο σημείο που συναντιούνται τα μπουρέκια, τα αλείφετε με λάδι και διπλώνετε τις άκρες για να τα κλείσετε.</p>
<h4 class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 5</h4>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Τα βάζετε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα.</p>
<h4 class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 6</h4>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Αφού τα μπουρεκάκια σας ψηθούν, εάν έχουν βγάλει πολύ λάδι τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"> </p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"> </p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα