Τάρτα με λευκά τυριά, σύκα και μαυροδάφνη

2 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 100γρ. κατίκι Δομοκού
  • 150γρ. μανούρι
  • 100γρ. ανθότυρο
  • 12 σύκα φρέσκα
  • 2 φλιτζάνια Μαυροδάφνη
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο ή 1 ξυλάκι κανέλας
 

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε τη σφολιάτα σε ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά της. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω και τρυπάτε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πιρούνι. Την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, βράζετε ολόκληρα τα σύκα μέσα στα κρασιά μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο για 15 λεπτά.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά και τα απλώνετε στη ζεστή σφολιάτα. Κόβετε τα σύκα στη μέση ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθός τους, τα αραδιάζετε πάνω από τα τυριά και περιχύνετε την τάρτα με τη σάλτσα των κρασιών. Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ