Τάρτα με λευκά τυριά, σύκα και μαυροδάφνη

<h3 class="blue" style="text-align: justify;">Υλικά</h3>
<ul style="text-align: justify;">
<li class="ingredient">1 φύλλο σφολιάτας</li>
<li class="ingredient">100γρ. κατίκι Δομοκού</li>
<li class="ingredient">150γρ. μανούρι</li>
<li class="ingredient">100γρ. ανθότυρο</li>
<li class="ingredient">12 σύκα φρέσκα</li>
<li class="ingredient">2 φλιτζάνια Μαυροδάφνη</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο</li>
<li class="ingredient">1 αστεροειδή γλυκάνισο ή 1 ξυλάκι κανέλας</li>
</ul>
<div style="text-align: justify;"> </div>
<h3 class="blue" style="text-align: justify;">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε τη σφολιάτα σε ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά της. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω και τρυπάτε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πιρούνι. Την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.</p>
<h4 class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Στο μεταξύ, βράζετε ολόκληρα τα σύκα μέσα στα κρασιά μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο για 15 λεπτά.</p>
<h4 class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά και τα απλώνετε στη ζεστή σφολιάτα. Κόβετε τα σύκα στη μέση ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθός τους, τα αραδιάζετε πάνω από τα τυριά και περιχύνετε την τάρτα με τη σάλτσα των κρασιών. Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή.</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"> </p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"> </p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα