ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Χορτοφαγική πίτσα με αραβική πίτα

2 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

  • 4 μέτριες αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκι
  • 100γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 πιπεριές κίτρινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
 

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτετε το ντοματάκι, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζετε και τα ψήνετε για 20 λεπτά στο φούρνο.

Βήμα 3

Μοιράζετε στις πίτες τη σάλτσα ντομάτας και τα λαχανικά, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace