Προς αναστολή ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

5 Οκτωβρίου 2015

Αναστολή του μέτρου του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση συνολικά, θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, το βράδυ στη Βουλή.

Πάντως το 47ο προαπαιτούμενο από τα 48, τα οποία συμφωνήθηκαν στο Euro Working Group της Παρασκευής και θα πρέπει να έχουν περάσει από τη Βουλή έως τις 15 Οκτωβρίου αναφέρει:

«Να βρεθούν ισοδύναμα αν η κυβέρνηση δεν επιβάλει 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση», κάτι που σημαίνει ότι το οικονομικό επιτελείο έχει 10 ημέρες προθεσμία για να βρει και να συμφωνήσει τα ισοδύναμα.

Πολιτικές αντιδράσεις για το χθεσινό «αλαλούμ»

Το χθεσινό «αλαλούμ» με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και οι ανακοινώσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ με ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή, παραπαίει, δημιουργεί σύγχυση λέει και ξελέει».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του τονίζει: «Ο Πρωθυπουργός οφείλει στις προγραμματικές δηλώσεις να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τι θα πράξει η κυβέρνησή του στο συγκεκριμένο θέμα χωρίς μισόλογα και αοριστίες. Όχι με προσωρινή «κατάψυξη», για να το ξεπαγώσουν πάλι μετά από λίγες μέρες. Δεν θα εξαπατήσουν πια κανένα...»

www.real.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ