Μετά τις φωτογραφίες του μικρού Αϊλάν, νέα φρίκη στην Κω

5 Οκτωβρίου 2015

Μετά τις φωτογραφίες του μικρού Αϊλάν στις τουρκικές ακτές, που συγκλόνισαν τον κόσμο, νέα μακάβρια ντοκουμέντα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με τραγικό «πρωταγωνιστή» ένα προσφυγόπουλο που βρέθηκε νεκρό στην Κω…

Τέσσερα πτώματα, μεταξύ των οποίων ενός βρέφους και ενός μικρού παιδιού, που πιθανότατα ανήκουν σε μετανάστες, εντοπίστηκαν χθες και προχθές στις παραθαλάσσιες περιοχές της Κω, Τιγκάκι και Λάμπη.

Οι τρεις σοροί, του βρέφους ηλικίας περίπου 06 μηνών έως 01 έτους, του ανήλικου παιδιού 3 έως 5 ετών και ενός άνδρα 40 με 45 ετών, ήταν σε κατάσταση προχωρημένες σήψης.

Ο άτυχος άνδρας, όπως και η σορός της μίας γυναίκας ηλικίας περίπου 64 ετών που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Λάμπη, έφεραν πορτοκαλί σωσίβια. Η γυναίκα εντοπίστηκε στην ίδια θαλάσσια περιοχή με το βρέφος και το ανήλικο παιδί. Τα θύματα δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, ούτε αναγνωριστεί από άλλους μετανάστες, που βρίσκονται στο νησί...

Στο μεταξύ, από την Παρασκευή τα ξημερώματα, 02/10 έως σήμερα το πρωί της Δευτέρας 05/10, το λιμενικό σώμα, προχώρησε στην περισυλλογή και διάσωση 1743 παράτυπων μεταναστών, σε 57 περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα στο ανατολικό Αιγαίο.

Τα περιστατικά αυτά εξελίχθησαν στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου,Φαρμακονησίου Κω και Μεγίστης. Το πρωί, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» μετέφερε από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά 1.173 παράτυπους μετανάστες.

(Οι φωτογραφίες είναι από το MEGA)


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ