Εργαζόμενοι της Air France έγδυσαν διευθυντικά στελέχη της εταιρίας (video)

5 Οκτωβρίου 2015

Τρέχοντας έφυγαν διευθυντικά στελέχη της Air France όταν οργισμένοι εργαζόμενοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους και σχεδόν τους έγδυσαν…

 Αν δεν υπήρχαν μάλιστα άνδρες της προσωπικής τους ασφάλειας και οι πιο ψύχραιμοι ανάμεσα στους εργαζόμενους ίσως η κατάληξη να ήταν χειρότερη

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού και εργασιακών σχέσεων της εταιρίας Χαβιέ Βροσέτα φαίνεται να προσπαθεί να ανοίξει δρόμο ανάμεσα στο πλήθος των εργαζομένων, ενώ είχε σκιστεί το πουκάμισό του και η γραβάτα του κρεμόταν από τον λαιμό του, αναφέρει το Reuters.

Οι εργαζόμενοι της Air France αντιδρούν  στα σχέδια για συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια περίπου 3.000 θέσεων εργασίας.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί να σπρώχνει τον διευθυντή προσωπικού και υπεύθυνο εργασιακών σχέσεων της εταιρείας, Χαβιέ Μπροσέτα, ενώ του έσκισαν το πουκάμισο και τη γραβάτα. Εκείνος προσπάθησε να ξεφύγει από το οργισμένο πλήθος.

Τέσσερα συνδικάτα εξήγγειλαν απεργιακή κινητοποίηση για τη Δευτέρα

Οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση του επικεφαλής του ομίλου Air France/KLM, Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ, προκαλώντας την ξαφνική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της γαλλικής εταιρίας Φρεντερίκ Γκαζί, είπαν εκπρόσωποι των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει την κατάργηση πλεονάζοντος προσωπικού, με τη διοίκηση να εκτιμά τον αριθμό τους σε 2.900, το 2016 και το 2017.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αφορούν 300 πιλότους, 900 ιπτάμενους συνοδούς και 1.700 προσωπικό εδάφους.

Το σχέδιο περιλαμβάνει και μείωση των δρομολογίων στο δίκτυο μεγάλων αποστάσεων, όπου οι μισές γραμμές είναι ζημιογόνες.

Η Air France ανακοίνωσε το σχέδιο αυτό την Πέμπτη μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους πιλότους για να νέα μέτρα παραγωγικότητας.

Η διοίκηση είχε ζητήσει από τα πληρώματα αέρος να πετάξουν εκατό ώρες παραπάνω κατ’ έτος, χωρίς μισθολογικές αυξήσεις, και χωρίς ρεπό…


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Osho (Bhagwan Shree Rajneesh)
Η Σκέψη της ημέρας
Osho (Bhagwan Shree Rajneesh)