Αυτό είναι το σχέδιο που παρουσίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup

6 Οκτωβρίου 2015

«Θα ολοκληρωθεί «πολύ γρήγορα» η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος»

Την πεποίθηση ότι θα ολοκληρωθεί «πολύ γρήγορα» η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος εξέφρασαν κυβερνητικές πηγές που βρέθηκαν στο Λουξεμβούργο για το Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό σχέδιο, που παρουσιάστηκε σήμερα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης από τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, διαμορφώνεται σε τρία επίπεδα:

Βραχυπρόθεσμα, στόχος είναι να ολοκληρωθεί η υλοποίηση των 49 προαπαιτούμενων μέχρι τις 15 Οκτωβρίου έτσι ώστε να αποδεσμευτεί η υποδόση των δυο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα ξεκλειδώσει το υπόλοιπο ένα δις που υπολείπεται από τη δόση του Αυγούστου.

Μεσοπρόθεσμα, ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση, πριν από το τέλος του Νοεμβρίου, έτσι ώστε να προχωρήσει τόσο η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, όσο και η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Η γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, εκτιμούν οι ίδιες πηγές, θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση, μετά την τόνωση της ζήτησης και τη βελτίωση των δεικτών που θα επιφέρει, να παρουσιάσει και να βάλει μπροστά τον Μάρτιο του 2016 το αναπτυξιακό της πρόγραμμα.

Σε αυτόν τον προγραμματισμό που παρουσίασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τις ίδιες ελληνικές πηγές, πιο σκεπτική στάση διατήρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο εκπρόσωπος του οποίου εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την ετοιμότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή των εν λόγω προαπαιτούμενων.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τις διμερείς συναντήσεις που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, συζητήθηκε το εν λόγω σχέδιο και ποια είναι τα πιθανά εμπόδια στην υλοποίηση του, καθώς και οι όποιες ανησυχίες υπάρχουν από όλες τις πλευρές.

 

 

http://www.kontranews.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Fernando Pessoa
Η Σκέψη της ημέρας
Fernando Pessoa