Ψητά αχλάδια με κρασί και cranberries

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul style="text-align: justify;">
<li>4 μεγάλα, ώριμα αχλάδια, ξεφλουδισμένα κομμένα στη μέση κατά μήκος αλλά με το κοτσάνι στη θέση τους όσο μπορούμε</li>
<li>250 γρ. cranberries ή φράουλες (αποψυγμένα αν είναι κατεψυγμένα)</li>
<li>1 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια</li>
<li>3 κ.σ. μέλι</li>
<li>150 ml ξηρό λευκό κρασί</li>
<li>λίγες σταγόνες κόκκινo χρώμα μαγειρικής</li>
<li>φυλλαράκια δυόσμου, για διακόσμηση</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<div class="title" style="text-align: justify;">Μέθοδος Εκτέλεσης</div>
<div class="text" style="text-align: justify;">
<p> </p>
<ul>
<li>Καθαρίζουμε το σκληρό κεντρικό τμήμα και τους σπόρους από το αχλάδι με ένα μαχαίρι ή με ένα  κουτάλι του γλυκού. Αν θέλουμε κόβουμε και ένα μικρό τμήμα του κάτω μέρους του αχλαδιού για να στέκεται καλύτερα μέσα στο ταψί.</li>
<li>Ψιλοκόβουμε 2 κ.σ. από τα κόκκινα φρούτα και τα αναμειγνύουμε μαζί με τα καρύδια και 1 κ.σ. μέλι. Μοιράζουμε το μείγμα μέσα στα αχλάδια που τα έχουμε βάλει σε ένα μικρό ταψάκι.</li>
<li>Βάζουμε τα υπόλοιπα φρούτα, το μέλι, το κρασί και λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε , σε μια κατσαρολίτσα και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά.</li>
<li>Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.</li>
<li>Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τα αχλάδια προσεκτικά να μην αδειάσουμε το μείγμα των ξηρών καρπών.</li>
<li>Σκεπάζουμε το ταψάκι ελαφρά με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, ραντίζοντας τα αχλάδια με το ζουμάκι 3 ή 4 φορές. Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα και διακοσμούμε με κλωνάρια μέντας.</li>
<li></li>
</ul>
</div>
<div class="rate_me_container" style="text-align: justify;"> </div>
</div>

Σχετικά άρθρα