Μπιγιονσέ και Ριάνα έκαναν μήνυση σε παριζιάνικη εταιρία;Γιατί;

7 Οκτωβρίου 2015

Η Μπιγιονσέ, ο Τζέι Ζ, ο Κάνιε Γουέστ, ο Φάρελ Ουίλιαμς και η Ριάνα υπέβαλαν μήνυση εναντίον μίας εταιρείας ενδυμάτων του Παρισιού, την οποία κατηγορούν ότι διαθέτει "ασύστολα" στην αγορά μπλούζες, καπέλα αλλά και σακίδια, θήκες για κινητά και άλλα αντικείμενα που φέρουν την φωτογραφία τους χωρίς την άδειά τους.

Η μήνυση κατατέθηκε χθες Τρίτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης και αναφέρει ότι η εταιρεία ElevenParis αγνόησε τις προειδοποιήσεις των τραγουδιστών να σταματήσει τις πωλήσεις. Η εταιρεία διέθετε τα συγκεκριμένα προϊόντα στην ιστοσελίδα της και σε κατάστημα του Σόχο στο Μανχάταν, μεταξύ άλλων.

Οι καλλιτέχνες κατηγορούν την ElevenParis και τις θυγατρικές της ότι "παραβιάζουν συστηματικά και χωρίς άδεια την πνευματική ιδιοκτησία και ιδιοποιούνται τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά και άλλα δικαιώματα πρωτοκλασάτων διασημοτήτων".

Τα εν λόγω προϊόντα περιλαμβάνουν ρούχα που φέρουν την εικόνα των τραγουδιστών και συνοδεύονται από φράσεις όπως "Ο Κάνιε είναι το Φιλαράκι μου", "Ο Φάρελ είναι Αδελφός μου" καθώς και στίχους από τραγούδια της Ριάνα και της Μπιγιονσέ.

Ολοι αυτοί οι καλλιτέχνες διαθέτουν τη δική τους σειρά ρούχων ή συνεργάζονται με κατασκευαστές ενδυμάτων, που αποφέρουν "εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια" σε πωλήσεις, όπως αναφέρεται στη μήνυση.

Δείτε τις μπλούζες που απεικονίζουν τους διάσημους:

 
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ