Παγκόσμια οργή για την καταστροφή της Αψίδας του Θριάμβου στην Παλμύρα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς

8 Οκτωβρίου 2015

Την παγκόσμια οργή έχει προκαλέσει η καταστροφή της Αψίδας του Θριάμβου στην αρχαία πόλη της Παλμύρας από τους τζιχαντιστές. Το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς βρισκόταν στο βόρειο τμήμα της Συρίας, με το βίντεο του Associated Press να καταγράφει πλήρως τα απομεινάρια μετά την ανατίναξη του μνημείου.

 «Αυτή η νέα καταστροφή δείχνει μέχρι ποιου σημείου τρομοκρατούνται οι εξτρεμιστές από την ιστορία και τον πολιτισμό και το εμφανίζουν έτσι όπως είναι οι ίδιοι: μια ξεκάθαρη έκφραση μίσους και άγνοιας» έχει δηλώσει η γενική διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε με εκρηκτικά την Αψίδα του Θριάμβου, ένα μνημείο που χρονολογείται από την εποχή του αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου (193-211 μ.Χ.) και βρισκόταν στην αρχή της περίφημης οδού με τους κίονες. Αφότου κατέλαβαν την πόλη, τον Μάιο, λόγω της αποχώρησης του συριακού στρατού από την περιοχή, οι τζιχαντιστές έχουν καταστρέψει δύο ναούς -μεταξύ αυτών και εκείνον του θεού Βήλου- και τους τρεις ωραιότερους ταφικούς πύργους της Παλμύρας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ