15 δισ. ευρώ κρυμμένα στη φοροδιαφυγή βρήκε ο Τρ. Αλεξιάδης

9 Οκτωβρίου 2015

Προτεραιότητα είναι το κυνήγι  της μεγάλης φοροδιαφυγής για το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε πρωινές του δηλώσεις και παράλληλα αποκάλυψε πως μέσα στις υποθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες υπηρεσίες,  κρύβονται περίπου 15 δισ. τα οποία θα αρχίσουν να εισπράττονται αφού όπως προσέθεσε στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν πλέον φορολογικά άβατα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε  σε 25.000 υποθέσεις με μέσο όρο απόδοσης φόρου 600.000 ευρώ η κάθε μια ξεχωριστά. Δηλαδή, 25.000 επί 600.000 τότε το αποτέλεσμα της απλής πράξης, μας αποκαλύπτει πως στους φακέλους των εκκρεμών υποθέσεων υπάρχουν σχεδόν 15 δισ. ευρώ.  Όμως στην συνέχεια, ο υπουργός συμπλήρωσε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 1.500 από αυτές.

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα, «Εμείς δεν θέλουμε να ασχοληθούμε κυρίως με τη μικρή και τη μεσαία φοροδιαφυγή. Πάμε να αντιγράψουμε τη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών της Ευρώπης όπου στοχεύεις κυρίως στη μεγάλη φοροδιαφυγή. Έχουμε υποθέσεις αυτή τη στιγμή σε ελεγκτικό κέντρο που αποδίδει κάθε υπόθεση μέσο όρο φόρου 600.000 ευρώ. Είναι δυνατό από τις 25.000 περίπου αυτές υποθέσεις να έχουμε ελέγξει λιγότερες από 1.500 και να μην έχουμε ελέγξει τις 10.000 με τέτοια εισπραξιμότητα;».

 

 

http://www.kontranews.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...