Εύκολες σπιτικές πίτες!

9 Οκτωβρίου 2015
Συστατικά
  • 2 κ.γ. μαγιά ξερή
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 160 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 320 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.γ. άνθο αλατιού
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για άλειμμα
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

Για τo σερβίρισμα

  • ταχίνι
  • 1 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • έτοιμα ψητά λαχανικά

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τη ζάχαρη , τη μαγιά, το νερό και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
    Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει.  Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και 1 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού.
  • Προσθέτουμε το λάδι στο μείγμα με τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σταδιακά προσθέτουμε και το μείγμα της μαγιάς στο μείγμα αλευριού ανακατεύοντας καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο λάδι.
  • Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια σε μέγεθος για περίπου 40 λεπτά.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Πατάμε με τα χέρια τη ζύμη για να φύγει ο αέρας και χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια. Απλώνουμε το κάθε κομμάτι σε ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε με τον πλάστη σε κύκλους διαμέτρου 20 εκ.
  • Μαγειρεύουμε τις πίτες μας στο τηγάνι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς.
  • Μεταφέρουμε στο πιάτο και συνοδεύουμε με γύρο κοτόπουλο, γύρο χοιρινό ή λουκάνικα και λαχανικά και λίγο θυμάρι.
  • Σερβίρουμε με ταχίνι, ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ και ψητά λαχανικά!

 

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ