Πάρτυ με 4.000.000 ευρώ στο Ιπποκράτειο!

18 Ιουνίου 2013

Περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο το «πάρτι» που είχε στηθεί σε εργαστήριο του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Οπως αποκαλύφθηκε, επί μία πενταετία η διευθύντρια έκανε παραγγελίες προμηθειών που υπερκάλυπταν τις ανάγκες, με το μεγαλύτερο μέρος τους να καταστρέφεται.


Η 60χρονη είχε αναπτύξει την παράνομη δράση της στο εργαστήριο ανοσολογίας και ιστοσυμβατότητας του «Ιπποκράτειου» την περίοδο 2007-2012. Οι αστυνομικοί, που έκαναν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία του εργαστηρίου έπειτα από επώνυμες καταγγελίες, διαπίστωσαν πως η κατηγορούμενη παρήγγειλε πολλαπλάσιες ποσότητες αντιδραστηρίων, σε σχέση με αυτές που χρησιμοποιούνταν, από διάφορες φαρμακευτικές εταιρίες.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως για μία μόνο εξέταση σε ένα χρόνο παραγγέλθηκαν 3.040 αντιδραστήρια, από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόλις τα 21. Το επιπλέον 3.019 κόστισαν περισσότερα από 45.000 ευρώ στο νοσοκομείο, ενώ η συνολική ζημιά από τη δράση της 60χρονης ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.


Μάλιστα, οι πλεονάζουσες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού καταστρέφονταν, χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής, ενώ στη συνέχεια γίνονταν νέες παραγγελίες.


Σε βάρος της 60χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για απιστία στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος 44χρονου υπαλλήλου φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος εργαζόταν επί 15 χρόνια στο συγκεκριμένο εργαστήριο, όπου τοποθετήθηκε από την εργοδότρια εταιρεία του.


Ο συγκεκριμένος απολύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από τον φαρμακευτική εταιρεία και παρέμεινε στο εργαστήριο έως τον περασμένο Ιανουάριο όταν και απομακρύνθηκε από τη διοίκηση του «Ιπποκράτειου» κατά τη διεξαγωγή της έρευνας. Το παραπάνω διάστημα δεν πληρωνόταν από καμία δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση.


Πηγή: iefimerida.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....