Παραιτήθηκε ο Βασίλης Βασιλικός από δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων

9 Οκτωβρίου 2015

Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός παραιτήθηκε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Στις εκλογές του Μαΐου 2014 είχε εκλεγεί με την παράταξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, και τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα σε ψήφους του συνδυασμού, Σ. Σπυροπούλου.
Ο κ. Βασιλικός, στην επιστολή παραίτησής του, την οποία διάβασε προς το Σώμα , επικαλείται την έλλειψη αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στο δήμο σε νευραλγικούς τομείς της πρωτεύουσας, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου οι παρατάξεις, την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τα δημοτικά διαμερίσματα, με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να ασχολείται ακόμη και με ήσσονος σημασίας θέματα κ.ά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ευχαρίστησε τον κ. Βασιλικό για τη συνεργασία που είχαν λέγοντας: «Σέβομαι την απόφαση του Βασίλη Βασιλικού και τους λόγους για τους οποίους παραιτείται. Δεν μπορεί όμως, παρά να προβληματίσουν όλους μας οι λόγοι που επικαλείται ο Βασίλης Βασιλικός: η γραφειοκρατία, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων, η υποβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου. Τον ευχαριστώ γιατί τίμησε με την παρουσία του το ψηφοδέλτιό μας και με τη συμμετοχή του το δημοτικό συμβούλιο».

hotdoc


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ