Το γιοτ που μοιάζει με υποβρύχιο βρέθηκε στην Πύλο - Δείτε βίντεο από το εσωτερικό

9 Οκτωβρίου 2015

Το γιοτ με το πρωτοποριακό σχήμα του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Αντρέι Μελνιτσένκο πέρασε προ ημέρων από την Πύλο και παρά τις όποιες ενστάσεις μπορεί να διατυπώσει κανείς για την πρόκληση που συνιστά ένα σκάφος αναψυχής με αξία μεγαλύτερη των 300 εκατ. ευρώ, το σκάφος είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. 

Το μήκος του φτάνει τα 120 μέτρα και φέρει την ονομασία «Α», από το αρχικό γράμμα του ονόματος της συζύγου του 43χρονου κροίσου (Αλεξάνδρα), που είναι πρώην μοντέλο. Το σχεδιασμό του έχει επιμεληθεί ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής Φιλίπ Στάρκ 

Στο εσωτερικό του υπάρχουν επτά καμπίνες για 14 άτομα. Αν οι επισκέπτες είναι λιγότεροι, οι καμπίνες μετατρέπονται σε 4 μεγάλες σουίτες, χάρη σε μηχανισμό μετακινούμενων τοίχων. Το σκάφος διαθέτει ακόμα δύο πισίνες, ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα πλοήγησης, πλήρες γηλεκτρονικό σύστημα με χάρτες και ραντάρ, γκαράζ για αυτοκίνητο, ελικοδρόμιο και εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ, ενώ φτάνει σε ταχύτητα τους 23 κόμβους.

Ο Μελνιτσένκο, που βρίσκεται στη λίστα Forbes με περιουσία 8,8 δισ. δολάρια, είναι ιδιοκτήτης της SUEK, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής άνθρακα στον κόσμο, και της EuroChem, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής λιπασμάτων.

Δείτε το βίντεο - αφιέρωμα από τη Wall Street Journal στα αγγλικά, πατώντας εδώ.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ