Πώς να φλερτάρεις χωρίς να φας "χυλόπιτα";

12 Οκτωβρίου 2015
Σία, αναγνώστρια του boro.gr ρωτά

Λοιπόν, μου αρέσει κάποιος εδώ και τρία χρόνια και κάνουμε μαζί Taekwondo. Εχθές του μίλησα Αλλά αυτός με βλέπει φιλικά. Τι πρέπει να κάνω; Να ξαναπροσπαθήσω; Να αδιαφορήσω; Να προχωρήσω την ζωή μου;

Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Πάνος Μυλωνάς 

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όλοι μας έχουμε αρκετές ανασφάλειες στο κομμάτι των σχέσεων και παίρνουμε ρίσκο όταν εκφράζουμε τα συναισθήματα μας καθώς κανείς μας δεν επιθυμεί την απόρριψη.

Αναρωτιέμαι για ποιό λόγο δεν του αναφέρατε κάτι αυτά τα τρία χρόνια, και αν σε αυτό το μεγάλο διάστημα τον έχετε εξιδανικεύσει σε ένα βαθμό και ίσως γι’αυτό δυσκολεύεστε να προχωρήσετε. Είναι δύσκολο να έιμαστε τολμηροί στα ερωτικά θέματα αλλά η απόρριψη είναι πάντα ένα ενδεχόμενο που δεν πρέπει να μας τρομάζει. Είναι κάτι που συμβαίνει ή θα συμβεί σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, παρουσιαστικού, εξυπνάδας ή δεξιοτήτων. Ξεπερνώντας μια απόρριψή δε σημαίνει ότι προσποιούμαστε ότι όλα είναι εντάξει  αλλά μαθαίνουμε να δεχόμαστε ότι είναι κομμάτι των ανθρώπινων σχέσεων και προχωράμε.  

Δυστυχώς δε μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο από αυτό που ήδη έχετε κάνει – ήσασταν τολμηρή και εκφράσατε ανοιχτά τα συναισθήματα σας. Εσείς θα αποφασίσετε τι θα κάνετε αλλά, σαν συμβουλή, μην απογοητεύεστε, όσο δύσκολο και αν είναι τώρα, να θυμάστε ότι σας αξίζει να είστε με ένα σύντροφο που μπορεί να ανταποδώσει τα συναισθήματα σας.


 
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ