Σολομός φρικασέ με σπανάκι!

13 Οκτωβρίου 2015
Συστατικά
  • 2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκκαλο, 250 γρ. το καθένα
  • 1 κούπα χόρτα (σπανάκι)
  • 2 μέτρια μαρούλια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φέτες πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι 5 κλωναράκια (μόνο φύλλα)
  • δεντρολίβανο 1 κλωναράκι (μόνο φύλλα, ψιλοκομμένα)
  • χυμό πορτοκάλι από 1 μεγάλο
  • 100 ml ελαιόλαδο
 
 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.
  • Βράζουμε εκεί μέσα τα χόρτα για λίγο ώστε να “κρατάνε” (3-4 λεπτά στην περίπτωση του σπανακιού). Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε κρατώντας τα στην άκρη.
  • Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα ή σε πήλινη γάστρα τα χόρτα ανακατεμένα με το μαρούλι, το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, τις φέτες με το πορτοκάλι γύρω-γύρω, το χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε από πάνω τον σολομό, αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά (θυμάρι και δεντρολίβανο).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά ώστε ο σολομός να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ