Κρέμα καραμελέ πορτοκάλι

<p class="blue" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li class="ingredient2">
<p>Για την καραμέλα πορτοκάλι</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>300γρ. ζάχαρη</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>100ml νερό</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>ξύσμα από ½ πορτοκάλι</p>
</li>
<li class="ingredient2">
<p>Για την κρέμα καραμελέ</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>850ml γάλα πλήρες</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>170γρ. ζάχαρη</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>8 αβγά</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 ξύλο κανέλας</p>
</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p class="blue" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Διαδικασία</strong></span></p>
<div class="info-left-d">
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 1</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Για την καραμέλα πορτοκάλι: Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζετε, έως ότου πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη προσθέτετε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύετε.</p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 2</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Μοιράζετε τη ζεστή καραμέλα σε φορμάκια για κρεμ καραμελέ και αφήνετε να κρυώσει.</p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 3</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Για να ετοιμάσετε την κρέμα ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το ξύλο κανέλας, το οποίο έχετε κόψει στη μέση. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.</p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 4</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Σ' ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής τη ζάχαρη με τα αβγά. Προσθέτετε το ζεστό γάλα σιγά, σιγά στο μίγμα της ζάχαρης με τα αβγά και ανακατεύετε. Σουρώνετε το μίγμα και γεμίζετε τα φορμάκια με την καραμέλα.</p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 5</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Τοποθετείτε τα φορμάκια σε ένα βαθύ ταψί το οποίο στη συνέχεια γεμίζετε με νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα 2/3 από τα φορμάκια. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 45-50 λεπτά έως ότου σταθεροποιηθεί (ζελάρει) η κρέμα. Αφού έχουν ψηθεί οι κρέμες καραμελέ, τις αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν πολύ καλά, ιδανικά έως την επόμενη μέρα. Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε χρησιμοποιώντας ένα πιάτο για να γυρίσετε με ασφάλεια τις κρέμες και διακοσμείτε με φλούδες πορτοκαλιού και προαιρετικά με ένα φύλλο μέντας.</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"> </p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"> </p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"> </p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα