ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Μπρουσκέτες με ντομάτες confit και ρικότα

14 Οκτωβρίου 2015
Συστατικά

 

  • 60 ml ελαιόλαδο και έξτρα για πασπάλισμα
  • 2 σκ. σκόρδο , ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. σπόρους από μάραθο, ψιλοκομμένους
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 500 γρ. ντοματίνια λιαστά και ντοματίνια , κομμένα στη μέση
  • 250 γρ. τυρί ρικότα
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 8 φέτες ψωμί
  • φρέσκο βασιλικό για σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνος τους 150 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το σκόρδο, τους σπόρους μάραθου, τη ζάχαρη και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και μαγειρεύουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, κρατάμε τα υγρά που βγάλανε στην άκρη, και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Ανακατεύουμε τη ρικότα με το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε ένα τηγάνι γκριλ να κάψει και μετά ψήνουμε τις φέτες μας γυρνώντας τες μία φορά έτσι ώστε να πάρει τα σημάδια της γκριλιέρας και από τις 2 πλευρές.
  • Απλώνουμε από πάνω τη ρικότα και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τα υγρά που κρατήσαμε στην άκρη από τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.
 
 
 
akispetretzikis.gr

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...