ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Σαλάτα με ρόκα, κοτόπουλο, κρουτόν και κολοκυθόσπορους

15 Οκτωβρίου 2015

Μια χορταστική σαλάτα που τρώγεται και ως ελαφρύ βραδινό αφού συνδυάζει πλούσια σαλάτα και ζουμερό κοτόπουλο.

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15′

Χρόνος μαγειρέματος: 20′

Έτοιμο σε: 35′

Υλικά

  • 4 ματσάκια ρόκα καθαρισμένη, πλυμένη και στεγνωμένη
  • 2 στήθη κοτόπουλου Νιτσιάκος (200γρ. το καθένα) ψημένα στη σχάρα, σε φέτες
  • 2 ντομάτες μεγάλες
  • ¼ ματσάκι σιμπουλέ (αλλιώς σχοινόπρασο ή chives)
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι ή όσο σας αρέσει
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρουτόν
  • 50γρ. κολοκυθόσπορους καβουρδισμένους
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

 

Διαδικασία


Βήμα 1
Μπλανσάρετε τις ντομάτες για να τις ξεφλουδίσετε εύκολα: Αφαιρείτε το κοτσάνι, τις χαράζετε και τις ρίχνετε σε αλατισμένο βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Τις βγάζετε, τις ρίχνετε σε νερό με πάγο και τις ξεφλουδίζετε.

Βήμα 2
Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρείτε την εσωτερική σάρκα και τους σπόρους και κρατάτε μόνο τα εξωτερικά φιλέτα τα οποία κόβετε σε κυβάκια.

Βήμα 3
Βάζετε τη ρόκα σε σαλατιέρα, ψιλοκόβετε το σιμπουλέ και το μαϊντανό και τα προσθέτετε στη σαλάτα. Ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Βήμα 4
Μεταφέρετε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος. Προσθέτετε τα κυβάκια της ντομάτας, τα κρουτόν, το ψημένο κοτόπουλο σε φέτες, τους κολοκυθόσπορους και σερβίρετε.

 

 

http://www.peoplegreece.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ