Στο top 5 των καφέδων του Jamie Oliver το φραπέ – Δείτε τη λίστα

15 Οκτωβρίου 2015

Ο  Jamie Oliver κάνει την προσπάθειά του για να φέρει τον παραδοσιακό φραπέ, στα καφέ όλου του κόσμου. Και αυτό γιατί στο site του παρουσιάζει τους 5 καλύτερους παγωμένους καφέδες του κόσμου, μέσα στους οποίους περιλαμβάνεται και ο Φραπες.

Η ιστορία του καφέ μας έρχεται από την Ασία και την Αφρική, όπου από πολύ παλιά τον έπιναν και παγωμένο. Στον υπόλοιπο κόσμο πάλι, τον προτιμούσαν ζεστό μόνο που αυτό αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει και ο Jamie βάζει το χεράκι του.

Το Top 5 του έχει ως εξής:

iced coffee

Mazagran
Είναι αυτό που εδώ το λέμε "φρέντο εσπρέσσο". Απλά ο Jamie το προχώρησε λίγο παραπέρα βάζοντας και ενα ανθρακούχο νερο δίπλα.

iced coffee

Φραπές
Ο κλασσικός, ο ελληνικός, ο δικός μας. Αν δεν ξέρεις πώς φτιάχνεται, σταμάτα να διαβάζεις Provocateur.

iced coffee

Cold Brew 
Απλά προσθέτεις πολύ λίγο κρύο νερό στον καφέ σου και το αφήνεις για 18 με 24 ώρες. Μετά το στραγγίζεις, προσθέτεις γάλα και ζάχαρη και πάγο και είσαι άρχοντας.

iced coffee

Βιετναμέζικος 
Ζαχαρούχο γάλα από κάτω, γαλλικός (ή φίλτρου ή όπως θες πες το) από πάνω και γεμάτος παγάκια. Οι Βιετναμέζοι το λένε "Ca phe sua da". Εμείς γαλακτομπούρεκο.

iced coffee

Καφέ Milkshake
Γάλα βανίλια και γάλα καρύδας μαζί στο ποτήρι, τα ζεσταίνεις μέχρι λίγο πριν βράσουν και αμέσως τα βάζεις στην καταψυξη. Τα προσθέτεις στο ποτήρι με τον καφέ και αν σου κάνει κέφι, ρίχνεις και λίγο λικέρ. 

hotdoc

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...