Πικάντικο ρύζι με συκωτάκια κοτόπουλου

16 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

  • 300- 350γρ. συκωτάκια πουλιών

  • 200γρ. μπασμάτι ή οποιοδήποτε άλλο μακρύκοκκο ρύζι

  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

  • 1 ντομάτα μεγάλη, σε κύβους

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 σφηνάκι κονιάκ

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό

  • μερικά κλωναράκια ρίγανη φρέσκια ή θυμάρι

  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

  • 1 ξυλαράκι κανέλας

  • γαρύφαλο τριμμένο, τη μύτη ενός κουτ. γλυκού

  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών

  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

  • αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις καρδιές και τα συκωτάκια από τις ίνες, τα πλένετε και τα κόβετε σε μεγάλες μπουκιές.

Βήμα 2

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή το μίγμα λάδι- βουτύρου και σοτάρετε τα συκωτάκια με όλα μαζί τα μπαχαρικά και τα αρωματικά σε πολύ δυνατή φωτιά.

Βήμα 3

Προσθέτετε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνετε με το κονιάκ, ανακατεύετε και το αφήνετε να εξατμιστεί.

Βήμα 4

Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνετε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνετε. Σταδιακά προσθέτετε νερό ζεστό ή σπιτικό ζωμό κότας αν έχετε, μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί και να μαλακώσει.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φράντς Κάφκα
Η Σκέψη της ημέρας
9:10 Φράντς Κάφκα