Μπορεί το παιδί να σε μισήσει επειδή δουλεύεις πολύ;

16 Οκτωβρίου 2015
Mαρία, αναγνώστρια του boro.gr ρωτά

Αναγνώστριά μας ρωτά: 

Kαλησπέρα σας θα ήθελα να αν μπορείτε να μου δώσετε μια συμβουλή σχετικά με το γιό μου. Είναι 14 μηνών και νομίζω οτι δεν με αγαπάει και δεν με προτιμάει. Η αλήθεια είναι οτι τον άφησα οταν ήμουνα 3 μηνών γιατί έπρεπε να γυρίσω στη δουλειά και νομίζω οτι η προτίμησή του είναι σε όλους τους άλλους εκτός απο εμένα. Βέβαια μικρότερος του έιχα φωνάξει 2 φορές πράγμα που μετάνιωσα γιατι ήταν απο τη κούραση αλλα οταν γυρνάω απο τη δουλειά κάθομαι να παιξουμε αυτά που του αρέσουν αλλα νομίζω οτι δεν τον νοιάζω καθόλου. Είμαι δεν είμαι έρθω δεν έρθω απο τη δουλειά νομίζω οτι δεν τον νοιάζει καθόλου. Καλύτερα είναι κάτ ω με το παππού παρά με εμένα. Επειδή του έχω φωνάξει για το ΟΧΙ και το ΜΗ μπορεί να μην με αγαπάει πια... Είμαι πολύ στεναχωρημένη πραγματικά.

Στο ερώτημά σας απαντά η παιδοψυχίατρος Μερσύνη Αρμενάκα 

Τα συναισθήματα που έχετε είναι ίδια με όλες τις μαμάδες που αναγκάζονται να δουλευουν και να αφήνουν το παιδί τους .Μιλάνε οι ενοχές σας και όχι η λογική σας .Φυσικό είναι να 'εχετε φωνάξει στο παιδι σας καποιες φορές αφου εσείς οι γονεις οφείλετε να το διαπαιδαγωγήσετε και να χαράξετε τα όρια.
 
Φυσικά και είναι πολύ νωρίς για να πιστεύετε ότι δεν σας αγαπά και φυσικά δεν συμβαίνει αυτό .Συχνά τα παιδιά δείχνουν με τον τρόπο αυτό τον θυμό τους και την στεναχώρια τους που λείπετε. Έχετε όλο τον χρόνο να του εξηγήσετε τον λόγο που φεύγετε ,όταν σε λίγο καιρό θα συννενοήστε καλά.
 
Φροντίστε να μην επιτρέπετε να κάνουν σχόλια για την σχέση σας τρίτα άτομα ,όπως και να μην παρεμβαίνουν στην διαπαιδαγωγηση σας με καλοπιάσματα ή επικρίσεις .Όλα αυτά επηρεάζουν την δική σας συναισθηματική κατάσταση .Σε αυτό πρεπει να έχετε κοινή στάση με τον σύζυγο σαςΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....