Πανακότα με καρύδα και φρέσκα βατόμουρα

19 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

  • 125ml γάλα πλήρες

  • 125ml γάλα καρύδας

  • 375ml κρέμα γάλακτος

  • 50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 10γρ. ζελατίνη (4 ζελατίνες)

  • Για τη διακόσμηση

  • ινδική καρύδα τρίμμα

  • 6 φρέσκα βατόμουρα

  • 6 κορφούλες δυόσμου

 

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τις ζελατίνες, μία προς μία, σε 500ml πολύ κρύο νερό και τις αφήνετε για περίπου 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το νερό και τις σουρώνετε.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη και αφήνετε το μίγμα μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρετε το μίγμα από την φωτιά, ρίχνετε μέσα τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν.

Βήμα 3

Προσθέτετε την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά καλά. Μοιράζετε το μίγμα σε μπολάκια της αρεσκείας σας και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η πανακότα. Διακοσμείτε με φρέσκα βατόμουρα, τριμμένη καρύδα και φυλλαράκια μέντας πριν σερβίρετε.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ