Μοσχαρίσιες μπριζόλες ψημένες σε χοντρό αλάτι

19 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς λίπος

  • 2-3 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 λεμόνι, σε λεπτές ροδέλες

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα τηγάνι από μαντέμι. Καλύπτετε τον πάτο του με ένα ελαφρύ στρώμα χοντρού αλατιού. Απλώνετε από πάνω το κρεμμύδι, το λεμόνι και το σκόρδο, όλα σε φετούλες.

Βήμα 2

Αφήνετε μερικά λεπτά να ζεσταθούν και τοποθετείτε πάνω σε αυτά τις μπριζόλες. Τις ψήνετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους και τα γούστα σας). Αν χρειαστεί, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στη μέση του ψησίματος.

Βήμα 3

Περιχύνετε τις μπριζόλες με χυμό λεμονιού και τις σερβίρετε χωρίς να αλατίσετε, προσθέτοντας μόνο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

 

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ