Καταπληκτικά muffins με μανιτάρια

20 Οκτωβρίου 2015
Συστατικά
  • 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό χτυπημένο με ένα πιρούνι
  • 125 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα σε φετούλες
  • λίγο ελαιόλαδο για τα μανιτάρια
  • λίγο τριμμένο τυρί για να ρίξουμε από πάνω

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα πολύ καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τα μανιτάρια καθώς σοτάρονται βγάζουν πολλά υγρά. Περιμένουμε λοιπόν όλο αυτό το υγρό να εξατμιστεί, να πάρουν ωραίο χρώμα και μετά, αφού διορθώσουμε τη γεύση τους με αλάτι και πιπέρι και γιατί όχι και λίγο θυμάρι αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ.
  • Συνεχίζουμε κάνοντας δύο μείγματα
  • Για το πρώτο ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι που το κοσκινίζουμε με το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά
  • Για το δεύτερο μείγμα ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και το λάδι. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά. 
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε 12 ατομικά φορμάκια στα οποία έχουμε βάλει το ειδικό χαρτί μέσα ή απλά λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια μας. Σκορπίζουμε λίγο έξτρα τυράκι από πάνω για να να πάρουν ακόμα πιο όμορφο χρώμα… 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στα κέικ. 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ