Συνελήφθησαν 27 οδηγοί ταξί

21 Ιουνίου 2013


Η ομάδα ελέγχου και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων προχώρησε στη σύλληψη 27 οδηγών ταξί, οι οποίοι είχαν παρέμβει στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων.

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευόμενων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε ταξί, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων συνελήφθησαν μπροστά από τους σταθμούς ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω και Αγ. Δημητρίου, τους σταθμούς ΗΣΑΠ Πειραιά και Ν. Φαλήρου και σε διάφορα άλλα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά, είκοσι επτά 27 οδηγοί ταξί, για παρέμβαση στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους.

Ειδικότερα, 23 από τους παραπάνω οδηγούς είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό και επιπλέον με τη χρήση καλωδίου τύπου τηλεφώνου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν εξέδιδαν αποδείξεις. Τρεις εξ αυτών είχαν απενεργοποιήσει την ταμειακή μηχανή αποσυνδέοντάς την πλήρως από την παροχή ρεύματος. Επιπλέον, στην κατοχή ενός οδηγού βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -11,9- γραμμαρίων και ένα μαχαίρι μήκους 23 εκατοστών.

Επιβλήθηκαν 26 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού χρηματικού ποσού 130.000 ευρώ σε βάρος των εκμεταλλευτών των παραπάνω οχημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς .

Πηγή: www.enikos.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας