Κοκκινίλες στο πρόσωπο: Πώς προκαλούνται και πώς θεραπεύονται;

22 Οκτωβρίου 2015
Νικόλας, 16 ετών ρωτά

ΕΡΩΤΗΜΑ

Γεια σας, έχω ενα πρόβλημα το οποίο δεν το έχω δώσει σημασία εδώ και 3 χρόνια. Τώρα είμαι 16 χρονών πλέον και κατάλαβα ότι με ενοχλεί. Είμαι σε καποια σημεια του προσώπου κόκκινος ενώ σε αλλα όχι...τι λύσεις μπορείτε να μου προτείνετε σε αυτό το πρόβλημα; Είναι σοβαρό; Κάθε απάντηση σας θα μου είναι χρήσιμη. Ευχαριστώ!

Στο ερώτημα απάντησε η Μαργαρίτα Βεργολιά - Τριανταφύλλου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητέ κύριε,

Το πρόβλημά σας εστιάζεται στις έντονες  ευρυαγγείες του προσώπου. Συχνά συνοδεύονται από ευαίσθητο δέρμα, μια κατάσταση που συνήθως εκδηλώνεται με τράβηγμα, τσούξιμο ή έντονο αίσθημα ¨καψίματος¨, ενώ πολλές φορές μπορεί να συνυπάρχει μια τάση για λιπαρότητα ή ακμή.

 Τα συμπτώματα των ευρυαγγειών, οι οποίες πολλές φορές είναι πρόδρομος της ροδόχρου νόσου, είναι έντονο κοκκίνισμα στο πρόσωπο που εναλλάσσεται με λευκές περιοχές και έντονη αίσθηση καψίματος «flashing» και φούντωμα, παθολογικά φαινόμενα που δημιουργούν καθημερινά μια ενοχλητική κατάσταση . Τα  συμπτώματα αυτά εκδηλώνονται συνήθως όταν κάποιος βιώνει συναισθήματα ντροπής ή θυμού και καταστάσεις όπως έκθεση στον ήλιο, έντονη άσκηση, κατανάλωση φαγητών με καυτερά καρυκεύματα , τροπικές συνθήκες (ζέστη, σάουνα, μαγείρεμα).

 Η λύση που προτείνεται στο πρόβλημα αντιμετώπισης των ευρυαγγειών, απ΄ όσο σίγουρα έχει επιτρέψει η φωτογραφία να διαγνωσθεί, είναι ο συνδυασμός 2 θεραπειών. Με σκοπό τον περιορισμό των ευρυαγγειών θα πρέπει να πραγματοποιήσετε 2- 3 συνεδρίες θεραπείας με το εξειδικευμένο Pulse Dye V-Beam Laser (Perfecta by Candela) κι έπειτα για την ταυτόχρονη ενίσχυση του φραγμού του δέρματος ν΄ ακολουθήσετε πρωτόκολλο με ειδικά δερμοκαλλυντικά, κατάλληλα για την ηλικία και το φύλο σας.  Μετά από την θεραπεία 2-3 μηνών τ΄ αποτελέσματα θα είναι  θεαματικά.

 Στην διάθεση σας

 

Μαργαρίτα Βεργολιά - Τριανταφύλλου

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

 

Σπ. Μερκούρη 56  Χίλτον

Τηλ. 210 7254742 

Site: www.dermavita.gr

e-mail: info@dermavita.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ