Αίμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής - Τι συμβαίνει;

22 Οκτωβρίου 2015
Βάλια, 34 ετών ρωτά

ΕΡΩΤΗΜΑ

Γεια σας. Αυτό το μήνα με τον άνδρα μου είχαμε επαφή, κάπου στη μέση του κύκλου χωρίς προφύλαξη και τώρα έχω 3 μέρες καθυστέρηση. Χθες όταν πάλι είχαμε επαφή, είχα λίγο αίμα. Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος; ΥΓ. Δεν έχω τα συμπτώματα περιόδου. Σας ευχαριστώ πολύ.

Στο ερώτημα απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή φίλη,

Όταν μια γυναίκα έχει σταθερό και φυσιολογικό κύκλο και έχει ελεύθερες επαφές στη μέση περίπου του κύκλου, τότε μπορεί να μείνει έγκυος.

Τα συμπτώματα δεν είναι πάντα αισθητά.

Κάντε ένα τεστ κύησης από το φαρμακείο ή μια εξέταση αίματος για εγκυμοσύνη.

Μπορείτε σε αυτό το linkνα δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και πως μπορούμε να έχουμε μια αξιόπιστη διάγνωση μιας εγκυμοσύνης.

 

Καλά αποτελέσματα.

Φιλικά,

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

Director European Association PaediatricAdolescent Gynaecology


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Ελευ***** ****
23:27 Παρασκευή 30/10/2015
Καλησπέρα Πρόσφατα ο γυναικολόγος μου διάγνωσε τον ιό ΗPV Συγκεκριμένα στην εξέταση έγραφε το εξής Παρατηρούνται μικροσκοπικώς άφθονα κοιλοκύτταρα άφθονα επιπολής με υπερκεράτωση κύτταρα καθώς και ολίγα με κοιλοκυτταρική ατυπία Στο πλακωδώς μεταπλασθέν της μετάπτωσης και κυρίως στο πλακώδες του εξωτράχηλου ανευρίσκονται αρκετά κύτταρα με δυσκεράτωση και σπάνια με έντονη δυσκεράτωση εως ελαφρού βαθμού δυκαριωτικές αλλοιώσεις εώς CIN 1 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Αρνητικό για κακοήθεια Εντονη δυσκεράτωσις επι εδάφους HPV Προχωρήσαμε σε καυτηριασμό της περιοχής παρόλα αυτά εξακολουθώ να έχω κάποια ερωτήματα και παρόλο που έχουν απαντήθει θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη Απο την στιγμή που έγινε ο καυτηριασμός εξακολουθώ να μεταδίδω τον ιό Αν θελήσω με τον ερωτικό μου σύντροφο ο οποίος δεν έχει τον HPV να έχω ελευθερες επαφές με την χρήση αντισυλλυπτικών κινδυνέυει να κολλήσει Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας