Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul style="text-align: justify;">
<li>3 φιλέτα κοτόπουλο</li>
<li>χυμό και φλούδες από 2 λεμόνια</li>
<li>δενδρολίβανο μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα</li>
<li>2 κ.σ. βούτυρο</li>
<li>250 ml νερό</li>
<li>1 κύβο ζωμό κοτόπουλο</li>
<li>200 γρ. ρύζι basmati</li>
<li>ελαιόλαδο</li>
<li>2 φύλλα δάφνης</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul>
<li style="text-align: justify;">Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο σε διαγώνιες λεπτές λωρίδες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.</li>
<li style="text-align: justify;">Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κοτόπουλα μέσα και τους δίνουμε καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και το δενδρολίβανο και το σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.</li>
<li style="text-align: justify;">Ύστερα ρίχνουμε το βούτυρο, τις φλούδες λεμονιού και τις δάφνες. Μαγειρεόυμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.</li>
<li style="text-align: justify;">Έπειτα ρίχνουμε το νερό και το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό. Κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι ή με μια μεμβράνη που καλό είναι να τις κάνουμε μερικές τρυπούλες για να φύγει ο αέρας. Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο και να έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά.</li>
<li style="text-align: justify;">Σερβίρουμε αμέσως για να μη στεγνώσει το φαγητό μας. </li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα